2013. július 30., kedd

Édes-savanyú csirke

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemellfilé
1 tojás
csipet só és cukor

1/2-1/2 piros, sárga és zöld vastag húsú kaliforniai paprika
1 kockázott ananászkonzerv lecsepegtetve
2 közepes fej hagyma

6 evőkanál ketchup
4 evőkanál borecet (rizsecettel is készíthető)
4 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál Worcester-szósz (elhagyható)
8 evőkanál cukor
csipet só
1,5 evőkanál étkezési keményítő
2,5 dl víz

olaj a sütéshez

Először vágjuk össze a csirkét nagyon vékony csíkokra. Egy tálban verjük fel a tojást a kevés sóval és cukorral, majd tegyük bele az összevágott húst és forgassuk össze.
Következő lépésben vágjuk össze a a paprikákat úgy, hogy centis csíkokat kapjunk (ne vágjuk kisebbre, mert akkor nem lesz benne finom ropogós), valamint a hagymákat vágjuk négybe és szeleteljük vékonyra. 
Most jön a szósz összeállítása. Tegyük egy tálba a ketchupot, a borecetet, a szójaszószt, a Worcester-szószt, a 8 evőkanál cukrot és a csipet sót és keverjük jól össze, hogy a cukor szépen feloldódjon. Valamint egy másik tálban keverjük el a keményítőt a vízzel.
Most következhet az összeállítás. 4-5 kanál olajban süssük át a tojásba forgatott filét, és utána szedjük papírral bélelt tányérra. Újabb 2-3 kanál olajban süssük meg a hagymát, a paprikát, és az ananászt úgy, hogy az ananász félig megpuhuljon, de a paprika még kicsit ropogós maradjon. Ezt is szedjük papírral bélelt tányérra. Öntsük a serpenyőbe a szójás-cukros keveréket és melegítsük át, majd öntsük hozzá a keményítős vizet. Ha felforrt tegyük vissza a húst és a zöldségeket és forraljuk össze. Ha minden újra átmelegedett kész is.
Pergősre főzött basmati rizzsel tálalom.
És az eredmény: 

2013. július 20., szombat

Játék ajánlók


A The Snowflower Diaries , vagyis Maja játékára invitállak most benneteket. Aki szeretne ilyen gyönyörű ajándékokat nyerni, a fenti linken megtudhatja a részleteket.
Valamint egy másik játék Eszternél. Részleteket itt találtok.

2013. július 12., péntek

Játék

Éva játékot hirdetett a blogjában, melyre most én is benevezek. A lényeg, hogy egy sütés nélküli poharas édességet kell készíteni és megírni a blogunkban. És íme az én kedvenc és igen egyszerű nyári nyalánkságom:

Meggyhab:

Hozzávalók: 
1/2 kg magozott meggy (lehet más bogyós gyümölcs is, ki mit szeret)
kb. 5-10 dkg cukor (kinek-kinek szája szerint, én inkább savanykásan szeretem)

Vágógépes turmixba tedd bele a hozzávalókat, és turmixold le őket úgy, hogy az egész merő hab legyen. Majd tedd az egészet a fagyasztóba és fagyaszd le, hogy fagylaltos kanállal szép gömböket lehessen belőle formázni. Tedd pohárba és már fogyasztható is.Tehetsz bele, vagy akár mellé is egész gyümölcsöket, vagy tálalhatod tejszínnel, vagy csokiöntettel is. Én személy szerint natúron szeretem. És az eredmény (igaz ez most fagyasztott málnából, mert nem volt itthon meggy):

 

Újra hajtogattam

Már jó ideje nem volt kedvem előszedni a színes papírjaimat, de most úgy döntöttem itt az ideje. Még kell dolgozzak az elkészítési technikán, de elsőre nem is olyan rossz. 
Mivel a gyerkőceim szinte egész éjjel fenn voltak minket boldogítani, valószínűleg nem igazán fogok ma sok mindent csinálni. Na jó! Talán hímezgetek egy kicsit.A helyzetjelentést pedig majd hozom.

2013. július 10., szerda

Szerzemény

Tegnap este végre megjöttek a fonalaim. Igaz a következő két projekthez még van olyan szín ami hiányzik, de ezeknek is nagyon örülök, és elkezdhetem a munkát, ha a mostani két megkezdett képemet befejezem. A CH-n a lányok meghirdettek egy új SAL-t és szeretnék benevezni, így a mostani kupacban ehhez is vannak már színek. És íme a kupac:
Már mindegyik elnyerte helyét a varrós dobozomban, és bobinára tekerve várják a munkát. Úgy érzem, ha a többi szín is megérkezik, kénytelen leszek egy új rendezőt is vennem, mert ebbe már nem fognak elférni.

2013. július 6., szombat

Haladok

Néhány napja kezdtem el készíteni a kisfiamnak egy keresztszemes képecskét. Nem sokat, de azért haladtam vele. Remélem a jövő héten sikerül hozzájutnom majd a szükséges többi fonalhoz, és akkor talán a hónap végére sikerül teljesen elkészítenem. 
Most így néz ki:

2013. július 3., szerda

Végre összeállt

Már régebben megterveztem, de csak most raktam össze ezt a nagyon aranyos könyvjelzőt. A különböző anyagokat már jó régen megrendeltem hozzá, de csak most sikerült rávennem magam, hogy végleges formába öntsem őket. Mivel ha tehetem szívesen olvasok, hamar használatba kerültek. 



Valamint nekikezdtem a kisfiam által kért képnek is. Nagyon haladós minta, és remélem a hónap végére készen leszek vele, mert még ovikezdésre sok mindent meg kell csináljak. Most itt tartok: