2013. október 21., hétfő

Elmaradásaim

Tudom, hogy már rég nem írtam, de mostanában elég sok dolgom volt. A gyerekek felváltva betegek, és én sem voltam éppen a legegészségesebb. De a legrosszabb (mint mondani szokás) amikor a párom beteg. 
De most mutatom a mostanában készült dolgokat. 
Ez egy tűpárna, melyet elajándékoztam egy hímzős társamnak. Egy rég vásárolt piros kongréra készítettem, melyet igen nehéz volt kezelni, mert minden irányban nyúlik-mállik.  Most már tudom, miért tettem félre. De örülök neki, hogy valakinek örömet okozhattam ezzel az aprósággal. 


Valamint itt egy másik mű, melynek egy részét már láthattátok. A hónap elején beszereztem a szükséges anyagokat hozzá, és a múlt héten rávettem magam a befejezésére. Már csak a virág vagy csillag gomb hiányzik róla, és mehet keretezésre. Nagyon jó érzés volt csinálni. És az anyag is isteni. Ha tehetem, és lesz még a boltban, biztosan veszek belőle egy adaggal. És nem mellékesen a páromnak is tetszik a végeredmény. 


Beneveztem a CH-n egy közös hímzésbe is. Ebben a SAL-ban az Anchor Lavender Samplert varrjuk ki. Nagyon  tetszik a minta, és szépen haladok vele. Csak van egy pici problémám. Minden fonalam megvan hozzá egy kivételével. Pont egy olyan szín hiányzik, amelyik majdnem minden részhez szükséges. Így viszont hiába szeretnék haladni vele, csak elkezdeni tudom a mintaegységeket, de befejezni egyiket sem. Ha minden jól megy, a jövő héten kapnak a boltban ebből a színből, és akkor végre kiszépíthetem az eddigi munkámat. Eddig idáig jutottam.

Van még néhány apróság amit készítettem. Ilyen például a kisfiam óvodai felszerelése, de erről nincs képem. Amint tudom, ezt is mutatom. Valamint varrtam is egy keveset. A mama csak annyit mondott rá, hogy ez a ronda "Lidl-s szatyor új élete". És ebben igaza van. A vászon rész igen is nagyon jó fajta, viszont a rányomott minta egyszerűen szörnyű szerintem. Viszont így, hogy kivágtam a feliratot, és tettem hozzá egy kis gyerekmintás anyagot nagyon jól használható. A kisfiamnak nagyon tetszik, és ebben szokta vinni az óvodába az alvómedvét. (Legalább nem kell félnem, hogy beleejti valamibe útközben.)Mivel hosszú fület készítettem hozzá, még a kabát ellenére is be tudja akasztani a nyakába.